top of page

Punavuori Gourmet: Mallaspossua oluessa & uunissa





Resepti


Itämaista possupataa


  • n. 1 kg kassleria

  • 3 valkosipulinkynttä (kuorittuna ja viipaloituna)

  • n. 4 cm pala tuoretta inkivääriä (kuorittuna ja viipaloituna)

  • vajaa desi öljyä

  • 5 rkl palmusokeria

  • vajaa desi inkiväärillä maustettua olutta (meillä Hiisi Inki, inkiväärinen pale ale)

  • 4 rkl soijakastiketta

  • 3 rkl valkoviinietikkaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • rosépippuria

  • tuoretta korianteria viimeistelyyn


Kuutio liha. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä öljyssä padassa koko ajan sekoitellen. Lisää sokeri ja jatka sekoittamista kunnes sokeri sulaa. Lisää lihanpalat ja ruskista viitisen minuuttia. Lisää sitten olut, soija, etikka, suola ja pippuria. Hauduta liha kannen alla kypsäksi noin parin tunnin ajan. Katso että liha on mureaa ja liemi on kiehunut kokoon(sen pitäisi olla sakeaa). Maista lientä aina välillä.


Me tarjosimme lihan paistetuilla vihreillä pavuilla ja ruusukaaleilla sekä basmatiriisillä. Päälle revittiin korianterisilppua ja siroteltiin rosépippuria( ihan kingi mauste, kannattaa käyttää!). Juomana tietysti sama olut, kuin mitä ruuanlaitossakin käytettiin.


Possunlihan tarjosi Kaartilan Mallaspossu, koko perhe kiittää!



bottom of page