Mallaspossu on jo moneen kertaan todettu mureaksi ja maistuvaksi laatulihaksi, joten poskienkin valmistuksessa haluttiin pitää liha pääroolissa.
Resepti
650 g mallasporsaan poskia
0,5 l Saimaan Marsalkka Tumma-olutta
yksi valkosipulin kynsi/poskipala
2 sipulia
mustapippuria
suolaa
kuivattua salviaa
tuhtia lihalientä niin, että posket peittyvät nesteeseen
Poskia ei sen suuremmin lähdetty siistimään, sillä pata laitettiin uuniin yön ajaksi – hidas ja maltillinen hauduttaminen käytännössä sulattaa pienemmät kalvot ja tekee lihasta muutoinkin helpommin siistittävän (mikäli moiseen tarvetta edes on).
Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria, asettele padan pohjalle. Lihat voi myös halutessaan pintaruskistaa pannulla, mutta molemmat tavat toimivat yhtä hyvin. Makuasia, itse en hellaa lähtenyt lämmittämään.
Kuori valkosipulit ja lisää pataan sellaisenaan, sipulit taas kannattaa vähintään halkaista kuorimisen jälkeen.
Lisää vielä hieman mausteita ja muutama hyppynen salviaa – myös muita yrttejä voi tässä hyvinkin hyödyntää. Rosmariinia ainakin on aiemmin tullut laitettua…
Lopuksi päälle kaadetaan olut ja lihaliemi. Näin ruoka on valmista uuniin laitettavaksi. Meillä tosiaan nämä padat saavat hautua yön ylitse, joten lämmöksi riitti mieto 110°C ja posket muhivat leppoisasti noin kahdeksan tuntia.
Tähän väliin perinteiset ulkoilut ja muut päivän askareet, eli nostelin posket omaan astiaan ja liemen omaansa. Myöhemmin sitten liemestä keiteltiin kasaan kastike lisäten hieman siirappia, konjakkisinappia, mausteita ja ripaus jauhoa suurustamiseen.
Tällä välin uunissa muhi pellillinen uunijuureksia, joidenka päälle myös posket pääsivät ottamaan viimeiset käristykset grillivastusten alla. Erityisesti uunissa paahdettu valkosipuli on poskien kanssa hyvää pataa!
Comments