top of page

Savusuolaa: Kermassa ja sherryssä haudutetut porsaankyljykset






Resepti


4 annosta

  • 4 porsaankyljystä

  • 2−4 valkosipulinkynttä

  • pieni keltasipuli tai puolet isosta

  • 3 desiä kuohukermaa

  • 1 desi puolikuivaa tai makeaa sherryä

  • pari oksaa tuoretta rosmariinia tai vajaa ruokalusikallinen kuivattua

  • suolaa

  • pippuria

  • voita kuullottamiseen


  1. Esivalmistele ainekset. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja silppua sipuli.

  2. Sulata pannulla reilu nokare voita. Kuullota sipulisilppua pari minuuttia keskilämmöllä.

  3. Lisää kyljykset pannulle. Paista niitä keskilämmöllä 3−4 minuuttia per puoli. Mitä pienempi kyljys, sitä vähemmän paistoaikaa se tarvitsee.

  4. Kaada pannulle kerma, sherry ja rosmariini. Huuhtaise kermapurkki vesitilkalla ja kaada sekin pannulle. Hauduta kastiketta kyljysten koosta riippuen 5−10 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä haarukalla: porsaanlihasta ei saa tihkua verta.

  5. Mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla.



bottom of page